Roku 1895 se v Mladé Boleslavi sešli dva Václavové – Václav Klement, knihkupec a výborný organizátor a Václav Laurin skromný, ale skvělý technik.

Když počátkem prosince 1895 začali vyrábět a opravovat bicykly, vstoupila do světa firma „ Laurin a Klement“, na jejíž tradici navazuje mladoboleslavská automobilka. V roce 1905 vyrobili Laurin a Klement svůj první automobil značky Voituretta, který byl prvním vyslancem umu a dovednosti českých rukou ve světě. Už více než sto let pokračuje tato tradice. Odkaz zakladatelů firmy dnes šíří na silnicích všech světadílů automobily značky Škoda.

Roku 1895 se v Mladé Boleslavi sešli dva Václavové – Václav Klement, knihkupec a výborný organizátor a Václav Laurin skromný, ale skvělý technik. Když počátkem prosince 1895 začali vyrábět a opravovat bicykly, vstoupila do světa firma „ Laurin a Klement“, na jejíž tradici navazuje mladoboleslavská automobilka. V roce 1905 vyrobili Laurin a Klement svůj první automobil značky Voituretta, který byl prvním vyslancem umu a dovednosti českých rukou ve světě. Už více než sto let pokračuje tato tradice. Odkaz zakladatelů firmy dnes šíří na silnicích všech světadílů automobily značky Škoda.

Laurin a Klement
Kód položky 93025018
898 Kč