Gaudeamus Igitur (doslova "radujme se tedy", původní název De brevitate vitae - o krátkosti života) je neoficiální studentská hymna.

Často se zpívá při různých akademických příležitostech. Původně šlo o píseň, která ironicky oslavuje radosti studentského života. Přitom je zpívána na velmi vážnou a vznešenou melodii. Melodie vznikla ve třináctém století, patrně v prostředí Boloňské univerzity. Text je v latině s některými germanismy a je vagantského původu. Definitivní verzi vytvořil ale až německý student teologie Christian Wilhelm Kindleben a publikoval jej v roce 1781.

Gaudeamus Igitur (doslova "radujme se tedy", původní název De brevitate vitae - o krátkosti života) je neoficiální studentská hymna. Často se zpívá při různých akademických příležitostech. Původně šlo o píseň, která ironicky oslavuje radosti studentského života. Přitom je zpívána na velmi vážnou a vznešenou melodii. Melodie vznikla ve třináctém století, patrně v prostředí Boloňské univerzity. Text je v latině s některými germanismy a je vagantského původu. Definitivní verzi vytvořil ale až německý student teologie Christian Wilhelm Kindleben a publikoval jej v roce 1781.

Gaudeamus-zakončení studia
Kód položky 93130003
32 620 Kč