Uzavření židovské svatby předchází sepsání svatební smlouvy, jejím podepsáním muž stvrzuje, že se ke své ženě bude chovat s úctou a nenechá ji bez prostředků. Vlastní svatební obřad se většinou koná v úterý.

Snoubenci jsou oddáni pod baldachýnem „chupou“, který symbolizuje budoucí domov manželů. Součástí svatebního obřadu jsou rabínská požehnání, pití vína z jednoho poháru ženichem a nevěstou, navlečení prstenu nevěstě na ukazováček pravé ruky a předčítání svatební smlouvy. Na závěr obřadu ženich rozbije skleněný pohár, což svatebčané doprovázejí zvoláním „Mazl tov!“ tedy „Hodně štěstí“.

Uzavření židovské svatby předchází sepsání svatební smlouvy, jejím podepsáním muž stvrzuje, že se ke své ženě bude chovat s úctou a nenechá ji bez prostředků. Vlastní svatební obřad se většinou koná v úterý. Snoubenci jsou oddáni pod baldachýnem „chupou“, který symbolizuje budoucí domov manželů. Součástí svatebního obřadu jsou rabínská požehnání, pití vína z jednoho poháru ženichem a nevěstou, navlečení prstenu nevěstě na ukazováček pravé ruky a předčítání svatební smlouvy. Na závěr obřadu ženich rozbije skleněný pohár, což svatebčané doprovázejí zvoláním „Mazl tov!“ tedy „Hodně štěstí“.

Židovská svatba
Kód položky 93020010
730 Kč